Počeli ste već da razmišljate o ljetu, ali niste još sigurni koja je prava destinacija za vaš odmor ? Znate da to mora biti mjesto sa čistim morem, lijepim plažama, ali i zanimljivim noćnim životom ?

Mi vam možemo pomoći oko izbora, pa vam preporučujemo Alanju, koja je popularno ljetovalište među mladima, baš zbog svog bogatog sadržaja za zabavu. Zahvaljujući velikom broju klubova, barova, kafića i restorana, u Alanji vam nikako ne može biti dosadno. Međutim, Alanja je i više od toga. Ono što je čini primamljivom destinacijom jeste i veliki izbor zanimljivih mjesta za izlete i obilaske istorijskih znamenitosti.

O drevnim vremenima Alanje se malo zna, ali postoji nekoliko priča koje ćemo podijeliti sa vama. Kako se vjeruje, Alanju su osnovali Grci, koji su joj dali ime Kalonoros, što znači prelijepa planina.

Zatim su je zaposjeli Rimljani, pa ju je, po legendi, Marko Antonije poklonio Kleopatri. Međutim, ovo nije bio romantičan gest, već je to učinio iz praktičnih razloga. Naime, Alanja je bila dragocjena Kleopatri zbog svojih gustih šuma, što je dobro došlo kao pomoć u brodogradnji Egipatske imperije. Nakon što je pala pod vlast sultana Alaedina Kejkubada, 1221. godine, dobila je ime koje i danas nosi.

Ono što će vas dočekati na ulazu u Alanju i ostaviti bez daha, jesu zidine utvrđenja, koje su sagrađene kao odbrana od gusara koji su nekada harali Sredozemljem. Kada zađete u srce grada, uočićete najljepšu ulicu Alanje, koja nosi ime po „ocu Turske“ – Bulevar Ataturk. Ukrašena drvoredima palmi i eukaliptusa, pružiće vam hlad i prijatan odmor pod krošnjama nara i pomorandži. Dakle, pravi mediterasnki raj !

Najveći biser Alanje je Kleopatra plaža, najčuvenija u gradu, duga 3 kilometra, na koju se nadovezuje i Ataturkova, odnosno Alanjina plaža. Dok stopalima ostavljate trag na mekanom, zlatnom pijesku, i dok vas zapljuskuje toplo more i nježno griju zraci sunca, imaćete pogled na beskrajno duge plaže, a za savršen kraj dana, uživaćete u spektakularnom zalasku sunca, u društvu svojih najdražih.

Da bi vaš odmor bio potpun, bitan je, naravno dobar izbor hotela. Naš prijedlog su tri hotela u blizini centra, što vam omogućava da budete u blizini svih zanimljivosti u gradu. Na divnoj Kleopatra plaži nalazi se Kleopatra Ada Beach Hotel 4*. Hotel izlazi na svoj dio plaže, na kojoj se nalazi bar sa osvježenjem za vrele ljetnje dane. U okviru hotela se nalazi otvoreni bazen, dječiji bazen, igralište za djecu, fitnes centar , tursko kupatilo i još mnogo toga. U blizini Kleopatra plaže nalazi se i Grand Zaman Beach Hotel 4*, dok je 50 metara od hotela pješčano-šljunkovita gradska plaža. Hotel nudi sportske aktivnosti, kao što su gimnasitka u vodi, igre za djecu u bazenu, odbojka, vaterpolo i mnoge druge. Još jedan lijep hotel, koji se nalazi u oblasti Oba, jeste Monte Carlo Hotel 4*, uvijek tražen od strane naših turista. Na oko 70 metara od pješčano-šljunkovite plaže, na kojoj se ležaljke i suncobrani ne naplaćuju, u svojoj ponudi ima glavni restoran, 3 bara, poluolimpijski bazen, dječiji bazen sa toboganom, saunu i razne spa tretmane. Naravno, svi ovi hoteli imaju odličnu all inclusive uslugu.

Da biste započeli pripreme za ljeto, bitno je da se prvo dobro informišete, pa vam savjetujemo da u jednoj od poslovnica agencije u vašem gradu, zavirite u cjelokupnu ponudu za ljetovanje kome se svi radujemo iz godine u godinu.